Home » Split-billing: de oplossing voor bedrijven

Split-billing: de oplossing voor bedrijven

Split Billing | Certipower

Om de overgang naar elektrisch rijden vlot te laten verlopen, is er nood aan meer laadinfrastructuur. Zeker personen die veel tijd doorbrengen op de baan, is een laadpaal bij hen thuis geen overbodige luxe. Je kan ook moeilijk verwachten dat alle medewerkers die elektrisch rijden steeds naar het bedrijf moeten komen om daar vol te laden. Certipower heeft de oplossing om medewerkers thuis te laten laden, op kosten van het bedrijf.

Laadpaal thuis

Certipower installeert een laadpaal bij de medewerker thuis. Dit is voornamelijk bij medewerkers die frequent grote afstanden afleggen met hun elektrische bedrijfswagen. Bij de laadpaal zit een slim meteringsysteem geïntegreerd dat alle verbruik van het huis en de laadpaal bijhoudt. Zo heeft het zowel de werknemer als de werkgever inzage in het verbruik van de laadpaal.

split-billing

Split-billing

Split-billing spreekt eigenlijk voor zich. De energiefactuur (bill) wordt opgedeeld (gesplit). Enerzijds heb je het energieverbruik van de woning zoals voorheen, anderzijds komt de werkgever tussen bij het elektriciteitsverbruik van de laadpaal.

De medewerker betaalt de hele energiefactuur, dus hun eigen verbruik én het verbruik van de laadpaal. Certipower zorgt dat alle data is uitgemeten en maakt een factuur op van de kosten van de werknemer voor het bedrijf. Deze betaalt de kosten van de thuislaadsessies aan Certipower, die de kosten van de sessies dan doorrekent aan de medewerker.

Op deze manier moet je als werkgever geen onnodige tijd verspillen aan het berekenen en overschrijven van de laadkosten, en laat je jouw werknemers optimaal gebruik maken van elektrisch rijden.

Wil je meer te weten komen over split-billing? Certipower kan terugvallen op de nodige ervaring met dit thema. We geven graag meer info en een ramingscontract, specifiek op maat van jouw bedrijf.

Aarzel dus zeker niet om ons te contacteren via sales@certipower.be en 051 79 20 22.

 

Meld je aan voor onze nieuwbrief