Nieuws

Smappee EV Base| Certipower | Slim laden bedrijven

Certipower maakt slim laden voor iedereen mogelijk

Certipower maakt slim laden voor iedereen mogelijk

Het bedrijf Certipower werd opgericht in 2020 met als doel klanten op een de meest efficiënte manier te ondersteunen bij het installeren van slimme laadoplossingen. CEO en medeoprichter Geert Degroote is al 20 jaar actief in de energiewereld, en sinds 2015 in de wereld van duurzame brandstoffen. Wij hadden een gesprek met de CEO over het nut van slimme laadpalen en de meerwaarde die Certipower kan bieden bij de installatie ervan.

Eco-Mobiel: Waarom was er volgens u nood aan een bedrijf als Certipower?
Geert Degroote: Bij de installatie van een slimme laadoplossing komen KMO’s dikwijls terecht bij hele grote spelers die de flexibiliteit ontbreken om snelle, op maat uitgewerkte oplossingen aan te reiken. Als particulier kom je voor de installatie dikwijls terecht bij een kleine installateur die wel op een correcte manier een laadpaal kan installeren, maar meestal een stuk ervaring mist in de snel evoluerende markt van de slimme laadoplossing.

Bij Certipower is de installatie en configuratie van slimme laadoplossingen de core business van het bedrijf. Hierdoor beschikt Certipower over bijzonder veel ervaring met deze installaties en kan steeds worden ingespeeld op nieuwe evoluties en technologieën. Dit is waar we ons echt in onderscheiden van de grotere en kleinere spelers op de markt.

Eco-Mobiel: Is slim laden nu onontbeerlijk geworden bij de installatie van een laadpaal?
Geert Degroote: Slim laden wordt zowel voor bedrijven als particulieren steeds interessanter en energiemanagement voor het opladen van je wagen is eigenlijk een logische keuze. Door het capaciteitstarief dat eraan komt, zul je er
moeten op letten dat je piekverbruik niet te hoog is, anders zal je energiefactuur aanzienlijk stijgen. Door slim te laden kan dat piekverbruik onder controle worden gehouden, en kan er ook bijvoorbeeld optimaal gebruik worden
gemaakt van zonnepanelen. Door de ervaring die Certipower heeft opgebouwd in deze oplossingen, kan Certipower zowel voor de particulier als voor een bedrijf de ideale laadoplossing voorzien, rekening houdende met de infrastructuur die reeds aanwezig is of nog zal worden geïnstalleerd. Ook voor gemeentebesturen en de openbare sector kan Certipower oplossingen aanbieden.

Eco-Mobiel: Certipower bekijkt dus elke situatie afzonderlijk om een zo goed mogelijke installatie te kunnen aanreiken?
Geert Degroote: Bij particulieren gaat het in de meeste gevallen over de installatie van één laadpunt en kan er vrij snel advies worden gegeven hoe het laadpunt het best in de bestaande situatie worden ingepast. Bij bedrijven moeten dikwijls meerdere laadpunten worden geïnstalleerd, en dan kan een optimale installatie echt wel het verschil maken, zowel naar gebruiksgemak als naar de energiekost eens de laadpunten zijn geïnstalleerd.

Om deze grotere installaties bij bedrijven voor te bereiden beschikt Certipower over adviseurs die samen met het bedrijf op zoek gaan naar het ideaal scenario. Hier wordt rekening gehouden met het bestaande wagenpark, maar de installatie wordt ook klaargemaakt voor de toekomst, waar nog meer elektrische wagens zullen moeten worden opgeladen. Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met de huidige elektrische voorzieningen op het bedrijf, zodat de installatie daar naadloos kan worden in ingepast. Voor de installatie van een openbaar laadpunt op een bedrijf gelden momenteel nog enkele fiscale voordelen, bij de installatie van een snellader is er een ecologiepremie. Ook deze voordelen worden in kaart gebracht, zodat je als bedrijf optimaal kan genieten van deze voordelen.

Eco-mobiel: Moet je als bedrijf je laadpalen openbaar maken om van deze voordelen te kunnen genieten?
Geert Degroote: Een bedrijf wil uiteraard in eerste instantie dat de werknemers hun wagens kunnen opladen, maar aangezien steeds meer bezoekers ook met een elektrische wagen zullen rijden is het logisch dat ook die hun wagen op de parking kunnen bijladen terwijl ze op je bedrijf zijn. Verder is er een verhoogde fiscale aftrek als je de laadpunten openstelt voor het publiek, waardoor ook dit moet worden overwogen.

Certipower bekijkt samen met het bedrijf wat de ideale mix is tussen publieke, semi-publieke en privé laadpalen. Door laadpalen publiek te maken kan iedereen die dat wil de laadpaal gebruiken door gebruik te maken van een laadpas. Het beheer van de laadpunten wordt door Certipower gedaan, de inkomsten van je publieke laadpunten worden automatisch verrekend. Maandelijks krijg je een overzicht van de laadsessies die er zijn geweest en wat ze je hebben opgebracht.

Naast deze analyse wordt er ook bekeken of het interessant is om een snellader te installeren. Ook deze snelladers kunnen worden geïnstalleerd door Certipower en leveren afhankelijk van de configuratie een power output van 75 kW tot 300 kW. Ook snelladers kunnen publiek worden gemaakt en zijn uitgerust met een betaalterminal met credit card, zodat iedereen er makkelijk kan opladen. Voor de installatie van een snellader geldt er momenteel een ecologiepremie wat de installatie interessant kan maken.

Eco-mobiel: Moet je na de installatie zelf nog ingrijpen in de software van de installatie om steeds zo slim mogelijk te laden?
Geert Degroote: De installaties die Certipower doet zijn zo goed mogelijk aangepast aan de bestaande situatie, en daar hoef je in principe niet meer zelf op in te grijpen. Bij elke installatie krijg je wel toegang tot enkele tools waar je steeds kan zien hoe de energie in je bedrijf of je woning wordt gebruikt en wordt gebalanceerd. Ook kan je steeds zien wat de invloed is van je zonnepanelen op je verbruik, en hoe die optimaal worden ingezet. Al deze informatie kan je zowel op de computer als via een mobiele app consulteren en beheren.

Eco-mobiel: Is er veel onderhoud nodig aan een installatie, en kan je daar ook bij Certipower voor terecht?
Geert Degroote: Je kan bij een installatie kiezen voor een formule met service en onderhoud. De onderhoudsploeg van Certipower kan eventuele interventies snel uitvoeren. Deze ondehoudsploeg is 7/7 bereikbaar, van 7u tot 22u. In de full service formule zit een jaarlijkse visuele inspectie door onze onderhoudsploeg inbegrepen. Naast deze inspectie zijn bij defecten aan de installatie na de garantietermijn de werkuren en verplaatsingskosten inbegrepen in het abonnement.

Eco-mobiel: Waar kunnen mensen jullie bereiken?
Geert Degroote: Certipower is gevestigd in Roeselare, maar we kunnen overal installaties uitvoeren. Om meer in detail te weten te komen welke oplossing Certipower allemaal kan aanbieden kan je terecht op onze website: www.certipower.be.

 

Certipower in het nieuws - EcoMobiel
Certipower in het nieuws - EcoMobiel

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwbrief/Abonnez-vous à notre lettre d'informations.

Volg ons op social media