Nieuws

Certipower | Slimme laadpalen bedrijven | Smappee EV Base

Elektrisch rijden als antwoord op de klimaatopwarming

Een alarmerend rapport van de Verenigde Naties zorgde ervoor dat de klimaatopwarming weer helemaal bovenaan op de politieke agenda komt te staan. Het rapport had dan ook enkele harde vaststellingen in petto: zo blijkt de klimaatopwarming nóg sneller te gaan dan verwacht en verloopt het ook intenser.

António Guterres, de huidige secretaris-generaal van de VN, verwees naar de actualiteit rond corona door de klimaatopwarming te omschrijven als “code rood voor de mensheid”. Het VN-rapport stelt ook onomwonden dat de mens zelf verantwoordelijk is voor de klimaatopwarming, door de massale uitstoot van broeikasgassen.

Elektrische wagens: minder CO₂-uitstoot

Experts zijn het erover eens dat alle mogelijke inspanningen nodig zullen zijn om de CO²-uitstoot te verminderen. Een essentieel onderdeel hiervan wordt de switch naar elektrisch rijden, zeker als je weet dat er in België alleen al bijna zes miljoen wagens rondrijden.

Onderzoek aan de Vrije Universiteit Brussel (‘Life Cycle Analysis of the Climate Impact of Electric Vehicles’) heeft aangetoond dat de milieu-impact van elektrische wagens liefst 65 procent lager ligt dan die van wagens met een verbrandingsmotor. Ook de traditionele media onderschrijven het feit dat elektrisch rijden milieuvriendelijker is. Zo schrijft Knack dat elektrische wagens ook een ecologische voetafdruk hebben – ze verbruiken tenslotte energie bij het opladen en bij de productie van de batterijen – maar dat dit ruimschoots wordt goedgemaakt tijdens de levensduur van de wagen.

Slimme laadoplossingen nóg gunstiger

Zelfs als de elektrische wagens opgeladen worden met vuile stroom, zijn ze nog steeds beter voor het milieu dan wagens met een verbrandingsmotor. Zo schrijft Het Laatste Nieuws op basis van een gespecialiseerd onafhankelijk adviesbureau. Met die ‘vuile stroom’ wordt vooral verwezen naar bronnen zoals steenkool, die in landen zoals China en India vaak gebruikt worden. Dat is in België niet het geval.

Integendeel, bij Certipower kiezen we juist voluit voor slimme laadoplossingen die nóg gunstiger zijn voor het milieu. De voordelen van slim laden zijn dan ook duidelijk, zeker als je je laadstation kan koppelen aan zonnepanelen. Als verdeler van Smappee zijn we bij Certipower grote voorstanders van deze milieuvriendelijke laadoplossing.

Wil jij ook je ecologische voetafdruk verkleinen en de switch maken naar elektrisch laden? Neem dan vrijblijvend contact op met Certipower voor meer informatie of een afspraak.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwbrief/Abonnez-vous à notre lettre d'informations.

Volg ons op social media