Nieuws

Certipower | Slimme laadpalen bedrijven | Smappee EV Base

Prijzen stijgen in tankstations, hoe voordelig is elektrisch rijden?

Door de oorlog in Oekraïne swingen de prijzen in de tankstations de pan uit. Herhaaldelijk werden nieuwe recordprijzen genoteerd voor diesel en/of benzine. Wie eerder de overstap maakte naar elektrisch rijden, had hier uiteraard geen last van. Maar ook de energieprijzen pieken al een tijdje. Hoe voordelig is elektrisch rijden dan in he huidige tijdperk?

Autojournalist: “Elektrisch rijden blijft voordeliger”

De vraag leeft niet alleen bij heel wat mensen, het was ook een druk besproken onderwerp in het radioprogramma ‘De Inspecteur’. In dit programma op Radio 2 kruipt Sven Pichal in de rol van consumentengids, om zo advies te kunnen geven aan luisteraars. Voor de duiding klopte ‘De Inspecteur’ aan bij de gespecialiseerde autojournalist Tony Verhelle. Hij was alvast duidelijk: “Elektrisch rijden blijft voordeliger, zeker op lange termijn.”

De autojournalist wijst er onder meer opdat je rustiger (en dus zuiniger) rijdt met een elektrische wagen en dat je bovendien geen taksen of belasting op inverkeerstelling moet betalen. Ook de jaarlijkse verkeersbelasting valt weg en de onderhoudskosten zijn lager.

Onterechte ‘Range Anxiety’

De reden waarom mensen talmen om over te stappen, is het feit dat ze bang zijn dat ze niet meer overal zullen geraken. “Daar bestaat een term voor: Range Anxiety”, aldus Tony Verhelle op Radio 2. “We rijden gemiddeld 50 kilometer per dag. Maar in ons hoofd willen we elke dag naar de Côte d’Azur rijden.”

Wat wel nog een probleem is: momenteel is er onvoldoende laadinfrastructuur. Daar willen we uiteraard verandering in brengen met Certipower. Aarzel dus niet om ons te contacteren voor een slimme laadoplossing en geniet binnenkort ook van alle voordelen van elektrisch rijden.

Meer weten over onze toekomstgerichte aanpak? Lees dan zeker ook het artikel ‘Slimme laadpalen verdienen meer dan zichzelf terug’, dat verscheen in het vaktijdschrift Business Vlaanderen.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwbrief/Abonnez-vous à notre lettre d'informations.

Volg ons op social media