Nieuws

Certipower | Slimme laadpalen bedrijven | Smappee EV Base

Elektrisch rijden wordt steeds betaalbaarder

Dat elektrisch rijden een belangrijk element is in de strijd tegen de klimaatopwarming, is inmiddels duidelijk. Uiteraard willen mensen ook geïnformeerd worden over de gevolgen voor hun portefeuille. Op dat vlak is er goed nieuws: elektrisch rijden wordt namelijk steeds betaalbaarder. Wie kiest voor een elektrische wagen en de bijhorende elektrische laadpalen van Certipower, hoeft dus niet té diep in de buidel te tasten.

Kostprijs in dalende lijn

Enerzijds is de fiscale aftrek voor elektrische wagens een belangrijke budgettaire factor, anderzijds gaan ook de prijzen zelf omlaag. Momenteel kost een middelgrote elektrische wagen nog 5.000 tot 10.000 euro meer dan een wagen met verbrandingsmotor, berekende Knack VIP. Dat komt vooral door de kostprijs van de batterij. Er worden echter steeds meer batterijen geproduceerd en verkocht, terwijl ook de kosten voor research in dalende lijn gaan. De batterijen worden met andere woorden goedkoper, wat een gunstig effect heeft op de kostprijs van de elektrische wagens.

Luminus berekende eerder al dat er momenteel een terugverdientijd van ongeveer tien jaar geldt, zonder daarbij rekening te houden met de fiscale voordelen. De experts van consumentenorganisatie Test Aankoop maken zich echter sterk dat een elektrische wagen in de periode 2023-2025 al goedkoper zal zijn dan een wagen met verbrandingsmotor. Toekomstgericht wordt de keuze voor elektrisch rijden dus sterk aangemoedigd, waardoor investeren in elektrische laadpalen nu al een uitstekende keuze is.

Andere gunstige factoren

Alsof bovenstaande nog niet volstond, zijn er nog andere gunstige factoren bij de omschakeling naar elektrisch rijden. Zo zijn er vaak groepsaankopen, in samenwerking met de Vlaamse Overheid, om de aankoop van elektrische wagens toegankelijker te maken. Elektrische auto’s zijn ook volledig vrijgesteld van BIV (belasting op inverkeerstelling, red.) en wegentaks, terwijl ook de verzekeringen vaak een gunstiger ecotarief toekennen. Volgens een recente simulatie van de krant Het Laatste Nieuws kan het voordeel al snel oplopen tot een 400-tal euro per jaar.

Wie meer informatie wenst over elektrische laadpalen en de bijhorende voordelen kan steeds vrijblijvend contact opnemen voor overleg of een offerte op maat. Certipower is gevestigd in het West-Vlaamse Roeselare, maar is beschikbaar voor installaties in heel België.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwbrief/Abonnez-vous à notre lettre d'informations.

Volg ons op social media