Nieuws

Certipower | Slimme laadpalen bedrijven | Smappee EV Base

Definitieve doorbraak? Meer elektrische auto’s dan ooit tevoren

In de eerste negen maanden van 2021 werden maar liefst 15.337 volledig elektrische en nog eens 92.532 hybride wagens verkocht. Dat is in totaal goed voor een aandeel van 33,5 procent. Met andere woorden: één op de drie wagens die in 2021 verkocht werden, is op zijn minst deels elektrisch. In september lagen die cijfers voor de verkochte elektrische auto’s zelfs nog hoger, weet de krant Het Laatste Nieuws. Toen werd er een record van 40 procent bereikt.

Elektrische auto opladen

De voornaamste oorzaak van deze forse stijging is volgens experts niet de strijd tegen de klimaatopwarming, maar wel de fiscale aftrek voor elektrische wagens. Het merendeel van de elektrische auto’s zijn dan ook bedrijfswagens.

Voor particulieren blijft het een een vraagteken of je voldoende plaatsen vindt waar je je elektrische auto kan opladen. Daarom wachten gewone kopers nog wat vaker af, weet Filip Rylant van mobiliteitsfederatie Traxio. Toch voorspellen experts dat er tegen 2030 al 1,4 miljoen elektrische auto’s zouden rondrijden in België. Op dit moment zijn dat er nog maar 300.000. Het aantal laadpunten zal dan ook gevoelig toenemen in de nabije toekomst.

Certipower: voor bedrijven en particulieren

Op dit moment zien we dus vooral elektrische auto’s bij bedrijven. Het spreekt dan ook voor zich dat Certipower paraat staat om hen te voorzien van de nodige bedrijfsladers, voorzien van de meest geavanceerde meetapparatuur en slimme laadsystemen.

Daarnaast kunnen ook particulieren bij ons terecht voor een thuislader, aangepast aan jouw situatie en jouw verbruik. Uiteraard kan je ook voor service en onderhoud steeds op onze diensten rekenen. Aarzel dus niet om te anticiperen op de toekomst en investeer nu al in een laadoplossing voor je elektrische auto’s.

Meer weten over het opladen van elektrische auto’s en de laadoplossingen op maat bij Certipower? Neem dan vrijblijvend contact op met onze experts. Zij helpen je graag verder!

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwbrief/Abonnez-vous à notre lettre d'informations.

Volg ons op social media