Nieuws

Smappee EV Base | Certipower | Slim laden bedrijven

Elektrische bedrijfswagens zijn de toekomst

Over de vele voordelen van elektrisch rijden is iedereen het intussen eens. Het is milieuvriendelijker, zorgt voor een lagere energiekosten én onderhoudskosten, je hoeft niet meer voor elke tankbeurt naar het benzinestation én je geniet bovendien van bevoorrechte parkeerplaatsen voor elektrische auto’s. Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven kunnen hiervan de vruchten plukken. Elektrische bedrijfswagens zijn dan ook de toekomst.

Nieuwe wetgeving op komst voor elektrische bedrijfswagens

Het federale regeerakkoord stelt bovendien dat alle bedrijfswagens tegen 2026 emissievrij moeten zijn. Die plannen werden eerder al gemaakt door minister Vincent Van Petegem (CD&V), maar werden op 17 mei ook goedgekeurd door het kernkabinet.

Uitstekend nieuws voor het milieu, aangezien ongeveer 50 procent van de verkochte wagens in België bedrijfswagens zijn. Voorlopig zijn dat nog hoofdzakelijk wagens met een benzine- of dieselmotor, maar daar komt dus verandering in.

Dat is overigens ook goed nieuws voor de belastingbetaler, die bijdraagt in het fiscale voordeel voor bedrijfswagens. Die bijdrage gaat in de toekomst wél naar een milieuvriendelijke oplossing. Enkel emissievrije bedrijfswagens zullen namelijk nog honderd procent aftrekbaar zijn. In een latere fase wordt het fiscale voordeel afgebouwd naar het huidige niveau van benzine- en dieselwagens.

Wie nu al kiest voor elektrische bedrijfswagens anticipeert dus uitstekend en wacht de nieuwe wetten niet af. Bovendien besparen ook bedrijven aardig wat uit als ze voluit voor een elektrisch wagenpark gaan, aangezien de kosten aanzienlijk lager liggen en het fiscale voordeel in de eerste fase erg groot is. Het zijn bovendien niet alleen de bedrijfswagens die tegen 2026 broeikasvrij zouden moeten zijn, dat geldt ook voor deelauto’s, taxi’s en het openbaar vervoer.

Reken op de expertise van Certipower

Een toename van het aantal elektrische wagens houdt natuurlijk ook in dat er meer laadpalen zullen nodig zijn. Ook hiervoor wordt een fiscale tegemoetkoming in het leven geroepen. Zo zal er een voordeel zijn voor mensen die thuis een laadpaal laten installeren én kunnen ook bedrijven de kosten versneld inbrengen voor de installatie van laadpunten, tenminste als deze ook semi-publiek toegankelijk zijn.

Wie elektrische bedrijfswagens wil introduceren in zijn onderneming kan steeds een beroep doen op de expertise van Certipower. Wij zijn zijn namelijk niet alleen gespecialiseerd in thuisladers en publieke laders, maar ook in laadpalen op kantoor. Daarbij kan je kiezen tussen de topproducten van Smappee, die allebei kwalitatieve laadpalen in hun assortiment hebben.

Ontdek hier alle verschillende producten bij Certipower. Weet je niet zeker wat de perfecte keuze is voor jouw bedrijf? Dan kan je steeds vrijblijvend contact opnemen met Certipower.

Laadpalen plaatsen in Vlaanderen

Certipower is als expert in laadpalen actief in heel Vlaanderen. Je kan ons dus een beroep doen op ons in alle centrumsteden – zie het lijstje hieronder – maar ook op een locatie naar keuze.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwbrief/Abonnez-vous à notre lettre d'informations.

Volg ons op social media