Nieuws

Certipower | Slimme laadpalen bedrijven | Smappee EV Base

Steeds meer bedrijven zetten in op groene mobiliteit

Tegen 2023 wil 75 procent van de Belgische bedrijven de werknemers aanmoedigen om zich op een duurzame manier naar het werk te verplaatsen. Belangrijke factoren in de keuze voor groene mobiliteit zijn uiteraard het gunstig effect in de strijd tegen de klimaatopwarming, en de financiële voordelen dankzij de fiscale aftrek voor elektrische wagens.

Ook de toename van het thuiswerk zou in deze trend meespelen, schrijft de krant Metro. Zij baseren zich op een onderzoek van HR-dienstenbedrijf Acerta, dat een bevraging bij 500 Belgische bedrijven organiseerd.

47 procent onderneemt nu al actie

Het woon-werkverkeer zal de komende jaren dus aanzienlijk groener worden, als het van de Belgische bedrijven afhangt. Gevraagd naar de belangrijkste HR-thema’s voor de komende jaren, kozen zij eerst voor plaats- en tijdsonafhankelijk werken en vervolgens groene mobiliteit als tweede speerpunt.

47 procent van de bevraagde ondernemingen stimuleert nu al de medewerkers om zich milieubewust te verplaatsen, 28 procent is dat binnen de twee jaar van plan. De elektrische wagens, elektrische fiets en het openbaar vervoer zijn hierbij de populairste groene vervoersmiddelen.

Fiscale voordelen en thuiswerk

Op onze nieuwspagina kon je eerder al lezen over de de fiscale aftrek voor elektrische wagens en dat is uiteraard een belangrijk gegeven in de keuze voor groene mobiliteit. Vanaf 2026 zullen namelijk uitsluitend bedrijfswagens die geen broeikassen uitstoten nog honderd procent aftrekbaar zijn. Op dit moment zijn het vooral de grotere bedrijven die al stappen zetten. De redenering is simpel: hoe groter het wagenpark, hoe groter de invloed van de nieuwe fiscaliteit. 

Ten slotte heeft ook de coronacrisis een positieve invloed gehad op duurzame mobiliteit en de vergroening van het woon-werkverkeer. Veel meer bedrijven kiezen nu namelijk voor hybride werken, waarbij thuiswerk en kantoor afgewisseld worden. Het aantal af te leggen kilometers per week ligt aanzienlijk lager, waardoor werknemers ook andere mobiliteitskeuzes maken.

Wil je met jouw onderneming ook inzetten op groene mobiliteit? Certipower zorgt graag voor een laadstation op maat van je bedrijf, zodat deze switch probleemloos verloopt. Lees meer op onze pagina over bedrijfsladers of neem gerust  vrijblijvend contact op. Certipower is gevestigd in het West-Vlaamse Roeselare, maar is beschikbaar voor installaties in heel België.

 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwbrief/Abonnez-vous à notre lettre d'informations.

Volg ons op social media