Nieuws

Nieuwe borden tonen waar laadpalen staan langs de snelweg

De Vlaamse wegen verwelkomen een nieuwe toevoeging: specifieke verkeersborden die de locaties van laadpalen aangeven. Dit initiatief van laadsymbolen op verkeersborden langs de snelwegen zorgt ervoor dat je de dichtstbijzijnde snellader onmiddellijk weet zijn. Zo kunnen bestuurders van elektrische voertuigen met een nog groter gemak de baan op.

Versnelde uitrol van (ultra)snellaadinfrastructuur

De ambitie van Vlaanderen is duidelijk. Tegen 2025 moet er elke 25 km langs de snelwegen en grote verkeersassen een (ultra)snellaadinfrastructuur aanwezig zijn. Het doel is om het elektrisch rijden even gemakkelijk en toegankelijk te maken als traditioneel rijden. Deze strategische focus verhoogt de zichtbaarheid van laadstations en ondersteunt bestuurders bij het gemakkelijk vinden van laadpunten. Dit is essentieel voor het bevorderen van de adoptie van elektrische voertuigen.

Het nieuwe initiatief bevordert duurzaam rijden door de nodige infrastructuur te bieden. Dit moedigt bestuurders aan om de overstap naar elektrische voertuigen te maken. De combinatie van strategische plaatsing van laadpalen en duidelijke signalering draagt bij aan het creëren van een robuust en betrouwbaar laadnetwerk voor EV-rijders.

Investeren in duurzame mobiliteit

Met een investering van 30 miljoen euro in de uitbreiding van de publieke laadinfrastructuur, bevestigt de Vlaamse regering haar toewijding aan de promotie van duurzame mobiliteitsoplossingen. Certipower is trots om deel uit te maken van deze nieuwe toevoeging. We blijven innoveren om de best mogelijke laadoplossingen en -diensten aan te bieden in deze snel ontwikkelende markt.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwbrief/Abonnez-vous à notre lettre d'informations.

Volg ons op social media