Nieuws

Alpitronic snellader | Certipower

Om de 60 km een snellader langs de snelweg voor elektrische auto’s

Plannen tegen 2024

Het Parlement wil dat de lidstaten met plannen komen om tegen 2024 alternatieve brandstofinfrastructuur uit te rollen. Snellaadstations zouden een belangrijk onderdeel van het plan moeten zijn. Kamerleden hebben onder meer geëist dat er in 2026 op de snelwegen elke 60 kilometer een oplaadpunt voor personenwagens moet zijn.

Tegen 2028 alle vrachtwagenparkeerplaatsen minstens twee laadstations

De verplichting zou ook moeten gelden voor vrachtwagens en bussen, maar alleen op het beperktere wegennet. Bovendien moeten tegen 2028 alle vrachtwagenparkeerplaatsen minstens twee laadstations hebben geïnstalleerd. Dit gaat een stap verder dan het voorstel van de Europese Commissie: zei willen in 2031 één laadstation hebben.

337.000 laadstations in EU

De transportsector blijft één van de grootste bronnen van CO2-uitstoot in de EU. De versnelde uitrol van snelladers en waterstoftankstations maakt deel uit van een wetgevingspakket om de EU in 2050 klimaatneutraal te maken, met een eerste stap gericht op een reductie van de uitstoot met 55% in 2030.

Deze doelstellingen zijn vastgelegd in een verordening, waardoor deze direct van toepassing is op de lidstaten. De Duitse rapporteur, Ismail Ertug, beschuldigde de Europese Commissie ervan in 2013 een richtlijn over laadstations te hebben ingevoerd, maar de lidstaten hadden het initiatief ernstig ondermijnd. “Er zijn momenteel 337.000 laadstations in de EU, maar dit is slechts de helft van wat we hadden kunnen bereiken als de lidstaten hun beloften hadden gehouden.”

De leden van het Europees Parlement moeten nog met de lidstaten onderhandelen over de verordening. Het onderhandelingsmandaat is vandaag met 485 tegen 65 stemmen (80 onthoudingen) aangenomen.

Verschillende snelladers zijn mogelijk

Certipower heeft snelladers van Smappee en Alpitronic in ons assortiment. Met deze krachtige laadstations laadt je elektrische wagen met een vermogen van 75 kW tot 300 kW. Zo ben je binnen de 20 minuten volgeladen en hoef je geen uren te wachten om terug de baan op te gaan.

Wil je meer te weten komen over onze snelladers of laadoplossingen voor thuis en op het werk. Aarzel niet om ons te contacteren.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwbrief/Abonnez-vous à notre lettre d'informations.

Volg ons op social media