Nieuws

Premie elektrische auto in Vlaanderen

Als je overweegt een elektrische wagen te kopen in Vlaanderen, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de recente ontwikkelingen omtrent de premie voor elektrische wagens. Deze blogpost belicht de meest recente ontwikkelingen in de premie elektrische wagen en wat deze betekenen voor toekomstige kopers van een elektrische auto.

 

Vertraging bij de aanvraag van premies

Oorspronkelijk gepland voor januari 2024, is de introductie van de Vlaamse premie elektrische wagen uitgesteld tot februari. De reden hiervoor is dat de Raad van State nog groen licht moet geven. Dit betekent dat het digitale aanvraagloket voor de premie elektrische wagen pas later in februari geopend wordt. Ondanks het verzoek om spoedadvies van de Vlaamse regering, heeft de Raad van State besloten extra tijd te nemen voor hun beoordeling.

 

Details van de premies

De nieuwe regeling biedt in 2024 een premie van € 5.000 voor nieuwe elektrische auto’s met een prijs tot € 40.000. Voor tweedehands elektrische wagens met een oorspronkelijke prijs tot € 60.000, is er een premie van € 3.000 beschikbaar. Deze premie elektrische wagen is een belangrijke stap om de aanschaf van elektrische auto’s toegankelijker te maken, gezien de vaak hoge aankoopprijs.

 

Toekomstige stappen en mogelijke veranderingen

Vanaf februari kunnen potentiële kopers zich aanmelden op het online platform www.vlaanderen.be om hun gegevens en koopovereenkomst voor de premie elektrische wagen te registreren. De volledige aanvraagprocedure voor de premie elektrische wagen gaat echter pas van start na de publicatie van de nieuwe regelgeving. Het departement Mobiliteit en Openbare Werken geeft aan dat er na advies van de Raad van State nog wijzigingen kunnen volgen.

 

De aankomende premie voor elektrische wagens in Vlaanderen kan een gamechanger zijn voor de automarkt. Hoewel de vertraging enige onzekerheid met zich meebracht, blijft de premie een veelbelovende stap naar een duurzamere toekomst. Volg onze blog voor meer inzichten en adviezen over elektrisch rijden en de nieuwste ontwikkelingen in duurzame mobiliteit.

Nog vragen over het opladen van je auto of over de producten van Certipower?
Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwbrief/Abonnez-vous à notre lettre d'informations.

Volg ons op social media