Nieuws

Smappee EV Base | Certipower | Slimme laadpalen bedrijven

Publieke laadpalen moeten toch niet geregistreerd worden

Wanneer je als bedrijf een openbaar laadpunt wil installeren, hoef je voortaan met één iets minder rekening te houden. Namelijk het verplicht melden van jouw installatie bij de FOD Financiën.

Minister Van Peteghem voorzag een wet om de installatie van openbare laadpunten te versnellen. Zo geniet je nog tot 23 maart 2023 van 200% aftrekbaarheid op je laadpunt en de volledige installatie hiervan.

Om aanspraak te maken op deze verhoogde aftrek, moet je laadpunt aan enkele voorwaarden voldoen. Één daarvan was dat je jouw laadpunt(en) voor moest melden aan de FOD Financiën Wanneer dit niet gebeurde, kon je in principe niet profiteren van dit fiscaal voordeel. Deze administratieve stap was noodzakelijk om het bedrijf in te schrijven op de website van het European Alternative Fuels Observatory (EAFO). Dat gebeurt nu automatisch, waardoor een registratie bij FOD Financiën dus niet meer nodig is om van de belastingaftrek te genieten.

Certipower verzorgt als Charge-Point-Operator (CPO) deze stap voor haar klanten. Zo heb je als bedrijf geen zorgen aan je hoofd en kan je ten volle genieten van alle voordelen die een laadpaal met zich meebrengt. Wil je meer te weten komen over CPO? Certipower kan terugvallen op de nodige ervaring met het openbaar zetten van jouw laadpalen. We geven graag meer info specifiek op maat van jouw bedrijf, dus aarzel zeker niet om ons te contacteren via sales@certipower.be en 051 79 20 22.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwbrief/Abonnez-vous à notre lettre d'informations.

Volg ons op social media