Nieuws

Slimme laadpaal van Smappee

8 redenen waarom Smappee laadpalen de slimste zijn

In een wereld waar e-mobiliteit een steeds grotere rol speelt, zijn innovaties in laadtechnologie cruciaal. Slimme laadpalen, zoals die van Smappee, zijn hierin leidend. In dit artikel belichten we 8 redenen waarom de Smappee laadpalen de allerslimste zijn. Slim laden is een revolutie in de manier waarop elektrische voertuigen worden opgeladen. Het gaat verder dan simpelweg het opladen van je auto; het is een intelligente interactie tussen je voertuig, de energiebronnen en het netwerk thuis of op kantoor. Dit resulteert in een kosteneffectieve, veilige en efficiënte laadervaring.

 

1. Opladen met zonne-energie

Onze elektrische voertuiglaadstations worden gevoed met zonne-energie, wat zowel goed is voor het milieu als je portemonnee. Het optimaal benutten van zonne-energie is onze topprioriteit.

Smappee’s geavanceerde laad- en energiebeheersysteem zorgt ervoor dat je thuis en op kantoor het meeste uit zonne-energie haalt. Met onze innovatieve zonne-energievoorspellingsfunctie kun je gelijktijdig je auto opladen, de was doen en de airco gebruiken. Ons systeem gebruikt geavanceerde algoritmes voor efficiënt energieverbruik, ideaal voor het opladen van je auto. Bij onverwachte situaties, zoals extra apparaatgebruik of bewolkte dagen, passen de algoritmes zich snel aan. Zo blijf je altijd het maximale uit je zonne-energie halen.

2. Laden met de goedkoopste tarieven

Het kiezen van energie en hoe je deze gebruikt, is tegenwoordig complexer. Gelukkig maakt Smappee’s intelligente laad- en energiebeheersysteem dit eenvoudiger door je te helpen tot 50% op energiekosten te besparen.

Beheer van dynamische tarieven Hoe werkt het? Het opladen van je auto tegen het laagste tarief hangt niet alleen meer af van zonne-energie, er zijn meer factoren. Smappee’s unieke AI maakt opladen mogelijk tegen dynamische, variabele tarieven, waardoor je altijd profiteert van de laagste prijzen.

Het slimme laadsysteem van Smappee wacht op het ideale moment van de dag om je auto zo goedkoop mogelijk op te laden, zodra een bestuurder aansluit voor een laadbeurt. Dit zorgt voor voordelige prijzen bij elke laadsessie, met de behoeften van de bestuurder in gedachten.

Extra bescherming tegen hoge capaciteitstarieven Smappee’s slimme laadsysteem beschermt ook tegen hoge capaciteitstarieven. In piekuren na 18u, wanneer veel huishoudens tegelijkertijd apparaten gebruiken, kan het energieverbruik de maximale capaciteit overschrijden. Door de instellingen van je Smappee app aan te passen, voorkom je het overschrijden van deze grens. Het systeem vertraagt het laadproces van je auto tijdens piekmomenten, waardoor je netwerk minder belast wordt en je niet verrast wordt door hoge energierekeningen aan het einde van de maand.

3. Afgestemd op de bestuurder

Stel je voor: tien elektrische auto’s worden tegelijk aangesloten, maar de bestuurders hebben op verschillende tijden een volle batterij nodig. Dit scenario komt vaak voor in de bedrijfswereld. Je salescollega heeft de auto al nodig na een uur op kantoor, terwijl andere werknemers pas aan het einde van de werkdag hun elektrische auto nodig hebben. Voor deze laatste groep is er dus meer tijd beschikbaar om op te laden dan voor je salescollega.

Traditionele laadstations laden elke auto met dezelfde snelheid, wat niet altijd ideaal is voor de behoeften van elke bestuurder, zoals die van je salescollega. De slimme laadpaal van Smappee biedt echter een oplossing. Met deze laders kun je voor elke bestuurder individuele voorkeuren en eisen instellen via de Smappee app. Hierdoor zorg je ervoor dat iedereen op tijd kan vertrekken met een volledig opgeladen batterij.

4. Bescherming tegen overbelasting

Het opladen van een elektrische auto vergt aanzienlijk veel energie, soms wel vijf keer meer dan wat een gemiddeld Belgisch huishouden verbruikt. Of je nu thuis je auto oplaadt of meerdere auto’s tegelijkertijd op kantoor, er is een risico op energietekort tijdens piekuren, vooral als je woning of kantoor met de auto concurreert om stroom.

Smappee’s dynamic load balancing zorgt dat je nooit te veel laadt en houdt rekening met zowel de behoeften van de bestuurder, zoals vertrektijd, als met de energiebeperkingen van je woning of kantoor. Het systeem regelt automatisch de energieverdeling naar elke aangesloten elektrische auto, wat de druk op het netwerk vermindert.

Dit draagt bij aan de gegarandeerde veiligheid van je woning of kantoor en is ook voordelig voor je portemonnee. Smappee helpt zo de noodzaak voor investeringen in laadinfrastructuur met wel 25% te verminderen.

5. Smappee Infinity: energiemanagement op zijn best

Smappee Infinity, een allesomvattend energiebeheersysteem, verschaft intelligente inzichten in het energieverbruik van je kantoor of huis. Je identificeert de grootste energiegebruikers en ontvangt advies over hoe je nog efficiënter met energie om kunt gaan. Dit maakt van een gewone laadpaal, een slimme laadpaal.

Bovendien geniet je van gemoedsrust als je dit systeem laat installeren door een erkende Smappee-installateur. Het nauwkeurige en modulaire systeem vereist minimale onderhoud en ontvangt updates draadloos.

6. Gecertificeerde installateurs

De Smappee Academy zorgt ervoor dat onze gecertificeerde installateurs continu hun kennis bijwerken en onze producten grondig beheersen. Ze worden regelmatig getraind in de nieuwste technische innovaties en productupdates. Door praktische oefeningen beheersen ze deze vaardigheden perfect, wat zorgt voor een zorgeloze installatie van jouw laadoplossingen door deskundige professionals.

Certipower is een erkend installateur van Smappee en al onze installateurs zijn Smappee Certified. Dit betekent dat Certipower niet alleen gespecialiseerd is in het installeren van Smappee-producten, maar ook een interne servicedienst heeft die klaarstaat om al jouw problemen op te lossen. Je kunt dus vertrouwen op hun expertise en klantgerichte service voor een naadloze en efficiënte installatie en ondersteuning.

7. Toekomstbestendig met de Smappee Cloud

In een snel veranderende markt biedt Smappee geavanceerde elektrische laadstations die met hun tijd meegaan. Door de Smappee Cloud ontvangt de software voortdurend updates, waardoor nieuwe functies en technologieën onmiddellijk worden geïmplementeerd.

Recente updates omvatten dynamische tarieven, beheer van capaciteitstarieven en geoptimaliseerd energieverbruik, zelfs bij beperkte zonne-energie. Smappee houdt de nieuwste ontwikkelingen in de energiesector nauwlettend in de gaten, met altijd een blik op de toekomst. In de planning staan meer slimme functies die zowel je energieverbruik als je laadproces verder zullen verbeteren.

8. Duurzaam en milieuvriendelijk design

Smappee’s laadpalen zijn niet alleen slim, maar ook duurzaam. Ze zijn gemaakt van 100% herbruikbaar aluminium. Dit type van aluminium vraagt 40x minder energie om te recycleren. Alle producten worden ook verpakt in gerecycled karton.

 

Slim, slimmer, Smappee

Je hebt slimme laadpalen, maar door de combinatie van deze 8 technieken blijkt duidelijk dat de laadpalen van Smappee de slimste zijn van de Belgische laadpalen. Met Certipower zijn we verdeler van de volledige line-up van Smappee-toestellen. Aarzel dus zeker niet om contact met ons op te nemen, zo heb je binnen de kortste keren een slimme laadpaal bij jou.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwbrief/Abonnez-vous à notre lettre d'informations.

Volg ons op social media