Nieuws

Elektrisch rijden met Google Maps

Update Google Maps voor elektrisch rijden

Google heeft nieuwe updates gelanceerd over Google Maps voor elektrische voertuigen. De nieuwste ontwikkelingen van Google Maps zijn speciaal ontworpen om de rijervaring voor bestuurders van elektrische auto’s te verbeteren. We gaan dieper in op wat Google nu doet om elektrisch rijden gemakkelijk te maken.

Laadpalen op Google Maps

1. Gedetailleerde locatie-info en realtime-updates

  • AI-gestuurde samenvattingen: Google Maps verstrekt nu gedetailleerde beschrijvingen van de exacte locaties van laadstations, zelfs binnen complexe locaties zoals parkeerplaatsen met meerdere verdiepingen, allemaal gebaseerd op kunstmatige intelligentie en gebruikersrecensies.
  • Realtime beschikbaarheid en laadsnelheid: De app verzamelt informatie uit miljoenen gebruikersrecensies om realtime-updates te geven over de beschikbaarheid van laadpalen en de respectievelijke laadsnelheden, wat van onschatbare waarde is tijdens lange ritten of in afgelegen gebieden.

2. Geïntegreerde reisplanning met voorgestelde laadstops

  • Geïntegreerde Google Maps: Voor EV’s met Google Maps geïntegreerd, zoals bepaalde modellen van Volvo en Polestar, beheert de app de laadsessies tijdens je route door direct in te spelen op het voertuigsysteem om energiegebruik en batterijniveau bij te houden.
  • Voorspelling en routeaanpassingen: De app kan je resterende batterijniveau bij aankomst voorspellen en indien nodig automatisch laadstops aan je route toevoegen.

3. Zoekfunctie voor laadstations en EV-vriendelijke Hotels

  • Geavanceerde zoekfilters: Zoeken naar laadstations is vereenvoudigd met filters die je kunt toepassen op type lader, betaal- of laadnetwerk, of laadsnelheid, inclusief een filter voor “zeer snelle” snelheden die alleen laders van 150 – 350 kW toont.
  • EV-filter op Google.com/travel: Hiermee kun je gemakkelijk hotels vinden die voorzien zijn van laadstations, ideaal voor planning van overnachtingen tijdens langere ritten.

Toegang tot deze functie

  • Automatische en handmatige functies: Tijdens het rijden worden veel van deze functies automatisch geactiveerd. Je kunt ook handmatig een laadstop toevoegen door een route te creëren en vervolgens ‘Voeg laadstop toe’ te selecteren.
  • Stembediening en touchscreen: Om de veiligheid tijdens het rijden te verhogen, kan de Maps’ spraakherkenning worden gebruikt om deze functies te bedienen zonder dat je een touchscreen hoeft te gebruiken.

Waarom deze updates belangrijk zijn

De integratie van deze geavanceerde functies in Google Maps betekent een duidelijke verbetering in het rijcomfort en de efficiëntie van elektrische voertuigen. Voor enthousiastelingen van elektrisch rijden biedt dit een extra laag van gemak en zekerheid. Vooral omdat ze op deze manier weten dat hun laadbehoeften proactief worden ondersteund door deze nieuwe technologie. Deze functies, initieel beschikbaar in auto’s met ingebouwde Google-technologie, zullen geleidelijk breder uitgerold worden. We wachten nog op een exacte lanceringsdatum.

Conclusie

Wij bij Certipower zijn verheugd over de mogelijkheden die deze nieuwe Google Maps-functies bieden en zijn toegewijd aan het ondersteunen van de transitie naar elektrisch rijden. Wij blijven ons inzetten voor de adoptie van elektrische voertuigen en samen met partners zoals Google zetten we grote stappen vooruit in het realiseren van een duurzamere toekomst.

Ontdek meer over onze diensten en hoe we de EV-ervaring voor jou kunnen verbeteren op onze website of neem direct contact met ons op. Certipower, uw partner in slimme laadoplossingen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwbrief/Abonnez-vous à notre lettre d'informations.

Volg ons op social media